Ministerul Educației a actualizat lista școlilor-pilot care utilizează catalogul electronic pentru anul școlar 2023-2024 prin intermediul Ordinului ministrului educației nr. 6.435 din 28 septembrie 2023, publicat în Monitorul Oficial. Această actualizare a adăugat încă 8 unități de învățământ la lista existentă, ceea ce înseamnă că în total, 1.164 de școli utilizează catalogul electronic în acest an școlar.

Aceste 8 școli adăugate sunt:

  1. Colegiul Național „Cuza Vodă” din Huși, județul Vaslui;
  2. Liceul Teoretic Costești din județul Argeș;
  3. Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung, județul Argeș;
  4. Școala Gimnazială „Constantin Bălăceanu” din Stolnici, județul Argeș;
  5. Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia, județul Alba;
  6. Școala Gimnazială „Alexandru Ceușianu” din Reghin, județul Mureș;
  7. Liceul Tehnologic „Duiliu Zamfirescu” din Dragalina, județul Călărași;
  8. Liceul Teoretic Național, Sector 1, București.

Înainte de această actualizare, puțin peste 1.150 de școli foloseau catalogul electronic în anul școlar 2023-2024, înlocuind astfel catalogul tradițional pe hârtie. În trecut, în anul școlar 2021-2022, doar 248 de școli au utilizat exclusiv catalogul electronic. Un an mai târziu, în septembrie 2022, acest număr a crescut la 742 de școli. În prezent, 1.164 de școli folosesc catalogul electronic, ceea ce reprezintă o creștere de 422 de unități față de anul școlar anterior.

În noiembrie anul trecut, Edupedu.ro a raportat că platformele de catalog electronic erau în uz în școli din cel puțin 24 de județe și erau finanțate fie de asociațiile de părinți, fie din fondurile locale sau școlare, conform unui raport privind digitalizarea în educație realizat de SAR. Obligațiile școlilor care utilizează catalogul electronic au fost stabilite prin ordin de ministru în luna aprilie și includ autentificarea în doi factori pentru profesori, părinți și elevi.

Iată lista școlilor:

Sursă: edupedu.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *