În urma tragicului eveniment de la Ferma Dacilor din Tohani, județul Prahova, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului adresează sincere condoleanțe familiilor îndoliate și furnizează clarificări cu privire la procedurile de clasificare și autorizare.

Potrivit normelor în vigoare, certificatul de clasificare eliberat de Autoritatea Națională pentru Turism (ANT) atestă nivelul de confort și oferta de servicii ale unei structuri de primire turistice. Totuși, acest certificat nu exonerează operatorul economic de respectarea altor obligații legale, cum ar fi obținerea autorizației de funcționare și îndeplinirea altor cerințe, precum cele privind securitatea la incendiu.

În cazul Fermei Dacilor Production S.R.L., societatea a depus în 2017 un dosar pentru autorizarea unor camere de închiriat categoria 3 stele și a unui restaurant pensiune categoria 2 stele. După o autorizare provizorie, s-au constatat neconformități la verificarea pe teren, iar dosarul a fost clasat. Ulterior, s-au depus noi solicitări, iar în 2018 s-a emis un certificat de clasificare pentru camerele de închiriat categoria 1 stea.

Ministerul a subliniat că, în cadrul procedurii de clasificare, nu a solicitat documente precum autorizația de construcție, certificatul de urbanism sau autorizația de securitate la incendiu, deoarece emiterea și verificarea acestora intră în competența primăriei comunei Gura Vadului și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova.

În concluzie, autoritățile relevă faptul că obținerea certificatului de clasificare nu exonerează operatorul economic de respectarea celorlalte cerințe legale, iar verificarea autorizațiilor precum securitatea la incendiu este responsabilitatea autorităților locale și regionale.

Vezi mai multe AICI.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *