logo
RNTV Live

Ministerul Culturii deschide un nou apel de proiecte pentru atragerea investițiilor în producția de film!

film-production
Constantin Corina

La propunerea Ministerului Culturii, Guvernul a adoptat astăzi măsuri pentru alinierea sistemului de finanțare a producției de film în România la normele europene, prin prelungirea duratei de aplicare a acestui program până la finalul anului 2026 și creșterea pragului anual la 55 milioane Euro.

În luna mai, Oficiul de Film și Investiții Culturale va lansa o nouă sesiune de apel de proiecte.

Aceste măsuri, împreună cu redefinirea etapelor de înregistrare și finanțare a proiectelor, vor asigura o mai bună alocare a bugetului și vor contribui la revenirea României pe piața internațională de producție, estimându-se atragerea a cel puțin 350 milioane Euro în investiții directe până la finalul anului 2026.

Mă bucur enorm să susțin repornirea acestui proiect deosebit pentru ţara noastră, nu doar din perspectiva economică și a dezvoltării industriei de film și industriilor conexe, dar, mai ales, pentru a readuce acasă profesioniștii români de valoare. Dintre proiectele depuse anterior, 10 vor fi soluționate luna aceasta, și estimăm că vor fi finalizate toate restanțele până la mijlocul acestui an. – transmite Rluca Turcan, Ministrul Culturii.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor