Forțele Navale Române au reușit să neutralizeze marți o mină anti-desantare fluvială de tip YaRM, descoperită în zona grindului Chituc, parte a Rezervației Biosferei Delta Dunării (RBDD), în județul Constanța. Aceasta este prima mină de acest tip identificată pe malul Mării Negre.

Potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Apărării Naționale, mina fluvială provine din zona conflictului ruso-ucrainean și ar fi fost utilizată în nord-vestul Mării Negre, în apropierea gurilor Dunării sau ale fluviului Nipru.

Prezența dispozitivului periculos a fost semnalată în dimineața zilei de marți de către reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne. Până la sosirea echipei de scafandri EOD din cadrul Centrului 39 Constanța, zona a fost securizată pentru a preveni orice risc pentru populație.

Aceasta nu este prima intervenție de acest gen în Rezervația Biosferei Delta Dunării. În ianuarie anul trecut, pe o plajă din apropierea satului Sfântu Gheorghe, județul Tulcea, scafandrii EOD au neutralizat o mină marină provenită tot din conflictul ruso-ucrainean.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews