logo
RNTV Live

Mihai Chirica, trimis în judecată de către DIICOT: Se deschide un dosar amplu în Primăria Iași

mihai_chirica
Theo Tănăsescu

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, a fost acuzat oficial în instanță de procurorii DIICOT, alături de alte 26 de persoane implicate din Primăria Iași și Poliția Locală Iași, precum și de oameni de afaceri.

Infracțiunile de care sunt acuzați Mihai Chirica și ceilalți 26 de inculpați sunt foarte grave: constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență, uzurparea funcției, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, evaziune fiscală, delapidare, spălare de bani.

În dosarul în care tocmai a fost trimis în judecată de DIICOT Iași, Chirica este secondat de doi dintre oamenii săi de încredere: arhitectul șef, Alexandru Mustiață, și directorul Direcției Juridice, Cristina Oțeleanu. Atât Mustiață cât și Oțeleanu mai au calitatea de inculpați și în alt dosar ce a fost instrumentat de către DIICOT și ulterior declinat către DNA. Alături de cei trei, a fost trimisă în judecată și Raluca Mocanu, fost arhitect șef al Municipiului Iași, informează 7Iași.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor