Sursa: doc.ro

Mierea este un produs alimentar găsit în orice bucătărie, în special pentru îndulcirea bucatelor din alimentația noastra. Multi dintre noi nu stiu diferenta dintre cea naturala sau artificiala asa ca haideti sa descoperim beneficiile lor si cat de mult se diferentiază.

Mierea naturală – produsă din nectarul cules din florile plantelor şi adus de către albine în stup, unde este transformat în miere;

Mierea artificială – produsă din sirop de zahăr plasat intenționat în vecinătatea stupului. Albinele colectează şi transportă acest sirop de zahăr în stup și il transformă în miere. Mierea artificială – poate rezulta şi în urma amestecului de miere naturală cu diferite substanțe, pentru crearea unor cantități mai mari de produs.

Diferente:

Mierea artificială de obicei este perfect transparentă mierea naturală este mai tulbure.

  • mierea artificială nu are un miros specific, iar gustul este doar dulce. 

Mierea naturală după ce se cristalizează are textura de pastă/cremă.

  • mierea naturală este mult mai densă;
  • mierea naturală este mai tulbure;
  • mierea naturală are miros de plante şi gust aromat de plante;

La mierea de salcâm, de exemplu, cristalizarea se face după o perioadă mai lungă, acest lucru fiind și un atribut care îi ajută pe stupari să îi pună un preț mai mare. Mierea de rapiță cristalizează cel mai repede și este la fel de sănătoasă.

Sursă: elle.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *