logo
RNTV Live

Microsoft are planuri de a reduce personalul cu aproximativ 1.900 de angajați în cadrul diviziei sale de Gaming

microsoft_sec_GettyImages-675949746
Dudau Andreea Valentina

După achiziționarea Activision Blizzard, Microsoft intenționează să efectueze concedieri în proporție de aproximativ 1.900 de angajați din cadrul diviziei sale de Gaming!

Ca rezultat al achiziției Activision Blizzard, Microsoft are în plan să efectueze concedieri în proporție de aproximativ 9%, adică aproximativ 1.900 de angajați, din unitatea sa de Gaming.

CEO-ul Microsoft Gaming, Phil Spencer, a dezvăluit că concedierile reprezintă o componentă a unui “plan de execuție” extins, care vizează reducerea “zonelor de suprapunere”, intervenind la puțin mai mult de trei luni de la finalizarea achiziției Activision Blizzard de către Microsoft.

Fostul președinte al Blizzard, Mike Ybarra, a anunțat joi pe platforma de socializare X că va părăsi Microsoft și Blizzard. Phil Spencer a subliniat că Microsoft va furniza “asistență completă” pentru toți angajații, inclusiv compensații ajustate în funcție de locație.

Activision Blizzard este cunoscut pentru a fi editorul și dezvoltatorul unor francize de jocuri de mare amploare, precum Call of Duty și Diablo. Divizia sa de jocuri mobile, King, stă în spatele celebrului Candy Crush Saga. Achiziția Activision Blizzard de către Microsoft, evaluată la 69 de miliarde de dolari, a reprezentat cea mai mare tranzacție realizată vreodată de companie, depășind cu mult achiziția LinkedIn din 2016, care fusese mai mică de jumătate din această sumă.

În contextul presiunilor economice crescânde, investitorii din domeniul tehnologiei așteaptă eficiență sporită și un traseu clar către creștere sau profitabilitate. Multe companii tech au efectuat reduceri semnificative în primele săptămâni ale anului 2024, majoritatea fără legătură directă cu fuziuni și achiziții. De la Riot Games, deținută de Tencent, la TikTok și Discord, disponibilizările au urmat unui an 2023 dificil, în care peste 100.000 de angajați din domeniul tehnologiei au fost afectați.

În contrast cu concedierile de la Microsoft, eBay și SAP au înregistrat creșteri semnificative ale prețurilor acțiunilor lor după anunțurile de restructurare. La începutul acestei săptămâni, eBay a dezvăluit că va concedia 1.000 de angajați, în timp ce SAP a comunicat că va reloca sau oferi pachete compensatorii pentru aproximativ 8.000 de angajați.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor