logo
RNTV Live

Microsoft a decis să investească 1,5 miliarde de dolari în firma de inteligență artificială G42

microsoft_sec_GettyImages-675949746
Constantin Corina

Microsoft va investi 1,5 miliarde de dolari în G42, o firmă de inteligență artificială cu sediul în Emiratele Arabe Unite

Președintele Microsoft, Brad Smith, se va alătura consiliului de administrație al G42, iar investiția va extinde parteneriatul existent între cele două companii. Microsoft va achiziționa acum un pachet minoritar de acțiuni la G42 și va colabora cu aceasta pentru rularea aplicațiilor și serviciilor AI pe serviciul cloud Microsoft Azure.

G42 operează centre de date și oferă aplicații AI, inclusiv un model de limbă arabă numit Jais, care va fi disponibil prin Azure. Legăturile G42 cu China au fost monitorizate de autoritățile americane, iar investiția este guvernată de un acord între SUA și Emiratele Arabe Unite pentru a asigura dezvoltarea și desfășurarea sigură și responsabilă a inteligenței artificiale.

Președintele G42, șeicul Tahnoon bin Zayed Al Nahya, este și consilier pentru securitate națională al Emiratelor Arabe Unite. Investiția Microsoft-G42 va contribui la impulsul tehnologic al Emiratelor Arabe Unite, acestea dorind să devină un hub tehnologic cheie în Orientul Mijlociu, cu accent pe domenii precum inteligența artificială și criptomonedele. În plus, se va înființa un fond de 1 miliard de dolari pentru dezvoltatorii din Emiratele Arabe Unite și regiune, pentru a sprijini dezvoltarea forței de muncă calificate în domeniul inteligenței artificiale.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor