Sursa foto: Microsoft

La lansarea Windows 10, Microsoft a afirmat că acesta va fi ultima versiune a sistemului de operare și va beneficia de actualizări constante pentru a îmbunătăți funcționalitatea. Cu toate acestea, în urmă cu câțiva ani, compania a decis să lanseze Windows 11, care are funcționalități similare, dar o nouă interfață. Windows 10 va continua să primească suport până în 2025, dar nu vor mai fi lansate update-uri majore cu funcții noi.

Microsoft a dezvăluit că nu va mai lansa versiuni majore noi pentru Windows 10 după ce va fi lansată versiunea 22H2. Astfel, sistemul de operare nu va mai primi noi funcționalități, ci doar actualizări de securitate și îmbunătățiri periodice până în 2025.

În 14 octombrie 2025, suportul pentru Windows 10 se va încheia, așa cum s-a întâmplat cu versiunile anterioare ale sistemului de operare, precum Windows 7 sau 8.

Odată cu apropierea sfârșitului suportului pentru Windows 10, Microsoft va îndrepta atenția spre Windows 11, mai ales că a anunțat că va lansa o versiune LTSC (Long Term Servicing Channel) în a doua jumătate a anului 2023, ceea ce sugerează că această versiune va fi mult mai orientată spre companii.

Nu este neașteptat faptul că Microsoft se pregătește de finalul suportului pentru Windows 10. Din ianuarie, compania nu mai vinde oficial acest sistem de operare. Cu toate acestea, Microsoft respectă promisiunea recentă de a oferi 10 ani de suport pentru sistemele sale de operare, ținând cont de faptul că Windows 10 a fost lansat în 2015.

Având în vedere că Windows 11 a fost lansat în 2021, se așteaptă ca acesta să primească suport până în 2031. Există zvonuri despre o viitoare versiune, Windows 12, iar dacă Microsoft continuă să respecte programul său de lansare la fiecare 6 ani, este posibil să vedem un nou Windows în jurul anului 2027.

Sursa: go4it.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *