Foto: tion

În București cu ocazia zilei de 1 mai au loc mai multe târguri cu produse tradiționale. Unul dintre târguri a fost deschis la primele ore ale dimineţii pe Bulevardul Basarabia, în apropierea Arenei Naționale. Festivalul „Ziua Muncii” din sectorul 2 are porțile deschise până luni seară, iar vizitatorii pot alege din zeci de preparate pregătite la fața locului, notează Libertatea.ro

Sâmbătă, cozile cele mai mari s-au format, în jurul prânzului, la standurile speciale cu mici. Porția de cinci mici cu pâine și muștar costă 30 de lei, iar doritori sunt foarte mulți. Grătarele sfârâie la capacitate maximă.

Lumea se înghesuie și la frigărui sau fripturi, cârnați de toate felurile, tocănițe gustoase la ceaun, pastrame, cotlete, costiţe și jamboane. Nu lipsesc nici preparatele de pește, crap proaspăt, scoici sau creveți asezonați cu mujdei de usturoi. 

Pentru cei mici există zeci de sortimente de dulciuri și prăjituri de toate felurile: produse turcești, cornulețe, plăcinte, gogoși, turtă dulce, kurtos kalacs, siropuri, dulcețuri și multă înghețată. 

Lângă Biserica de lemn maramureşeană din parcul IOR din București e în plină desfășurare un alt târg. Și aici, vedetă este micul tradițional, care costă șase lei bucata cu pâine și muștar. Organizatorii se laudă cu mici din carne de porc, curcan, vită, pește sau vânat. Pe lângă mulți mici tradiționali, curge multă bere rece la draft sau la sticlă, potrivit Libertatea.ro

Evenimente cu ocazia zilei de 1 mai au loc în toată țara, centrul orașului Tulcea găzduiește „Festivalul Micului cel Mare”, în Piaţa Civică şi în Orăşelul Copiilor la lacul Ciuperca. Până luni seară, acolo va avea loc un târg tradiţional cu preparate tradiționale, dar și evenimente muzicale. Cei mici vor avea parte de tobogane, carusele, piste cu maşinuţe sau trenuleţe. 

Și la Deva are loc „Festivalul de 1 Mai”, în parcarea de la Shopping City Deva. „Grătarele vor abunda de bunătăți, iar berea o băgăm la rece de acum”, anunță organizatorii evenimentului, care își așteaptă vizitatorii până luni seară. 

Sursa: Libertatea.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *