Legendarul radiodifuzor și gazda emisiunii, cunoscut pentru interviuri sale cu celebrităţi, Sir Michael Parkinson a murit la vârsta de 88 de ani.

Acesta a fost, probabil, cel mai cunoscut pentru emisiunea sa, intitulată simplu Parkinson, unde a intervievat pe toată lumea, de la membrii familiei regale, cum ar fi prințesa Anne, până la legendarul boxer Muhammad Ali și zei rock precum David Bowie și Paul McCartney.

Pentru fani, Sir Michael era cel mai bine cunoscut pentru cu totul altceva. Asta pentru că în 1992 a luat parte la un eveniment neobișnuit de televiziune, despre care se vorbește și astăzi: Ghostwatch.

„Michael a fost regele talk-show-ului şi a definit formatul pentru toţi prezentatorii şi emisiunile care au urmat. A intervievat cele mai mari vedete ale secolul al XX-lea într-o manieră care a vrăjit publicul. Michael nu era strălucitor doar când punea întrebări, ci era şi un ascultător minunat.”, a spus joi directorul general BBC, Tim Davie.

„A fost cel mai mare realizator de interviuri al vremurilor noastre, care domina televiziune de sâmbătă seară an după an”, a spus jurnalistul BBC Nick Robinson într-un mesaj publicat pe platforma X.

„După o suferinţă de scurtă durată, Sir Michael Parkinson s-a stins din viaţă împăcat noaptea trecută la locuinţa sa, înconjurat de familie”, a precizat familia într-un comunicat.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *