Sir Michael Caine și-a anunțat retragerea din actorie după lansarea filmului The Great Escaper. Legenda actoriei a atras timpul carierei sale, cu premiile sale, inclusiv două premii Oscar, un BAFTA și trei Globuri de Aur.

”Tot spun că mă voi pensiona. Ei bine, mă voi pensiona acum”, a declarat Caine pentru postul de radio BBC într-un interviu difuzat sâmbătă.

”Mi-am dat seama că am jucat rolul principal într-un film şi am avut cronici incredibile… Ce pot să-mi doresc mai mult?’‘, a spus actorul, citat de Agerpres.

”Singurele roluri pentru care mai sunt eligibil acum sunt bărbaţi de 90 de ani. Sau poate 85”, a declarat Caine pentru BBC.

”Aşa că m-am gândit că m-aş putea opri aici”.

Michael Caine a fost recompensat cu două Oscaruri pentru ”Hannah and Her Sisters” (1986) şi ”The Cider House Rules” (1999), ambele pentru cel mai bun actor în rol secundar. A mai jucat în pelicule precum ”Alfie”, ”Get Carter” şi ”Educating Rita”.

Rolul final al lui Caine va fi în The Great Escaper, care se bazează pe povestea din viața reală a lui Bernard Jordan, care a evadat din azilul său de bătrâni pentru a participa la comemorările pentru cea de-a 70-a aniversare a Zilei Z.

Filmul o are și pe regretata Glenda Jackson, care s-a stins din viață în iunie la vârsta de 87 de ani, Caine aducându-i un omagiu actorului într-o declarație: Glenda a fost una dintre cele mai mari actrițe de film ale noastre.

„A fost un privilegiu să lucrez recent cu ea la The Great Escaper, al doilea film împreună. A fost o experiență la fel de minunată de data aceasta ca acum 50 de ani. O să-mi fie dor de ea.”

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *