Mica Unire, sarbatorita in avans, la Muzeul Judetean  de Istorie si  Arheologie Prahova din Ploiesti. O clasa de elevi a fost invitata la matineul numit „165 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor”. Cei mici au fost incantati si spun ca au aflat lucruri pe care nu le stiau.

Cu ocazia împlinirii a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, unul dintre momentele fundamentale ale istoriei României, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova organizează, săptămâna aceasta, o serie de evenimente în secțiile subordonate. Unul dintre ele a avut loc chiar luni la sediul Muzeului de Istorie. A fost vorba despre un matineu muzeal la care au participat elevi de la Școala Mihai Eminescu din Ploiești.

Lecția de istorie a fost pe placul elevilor.

În cadrul matineului au fost prezentate și reformele domnitorului Alexandru Ioan Cuza care au dus la modernizarea statului român.

La sediul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova din Ploiești sunt programate  manifestări dedicate Micii Uniri miercuri, 24 ianuarie, începând cu ora 13.30.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *