logo
RNTV Live

Metrorex va pune în funcțiune noul tren Metropolis produs de Alstom după ce acesta va fi supus unor verificări

metrou_01_00717c7d82
Constantin Corina

Metrorex a anunțat că azi a sosit la Depoul Berceni noul tren Metropolis produs de Alstom Transport SA

Astăzi, la data de 25 aprilie 2024, la ora 1:30, trenul nou Metropolis fabricat de Alstom Transport SA a ajuns la Depoul Berceni. Trenul, cu indicativul 1402-2402, cunoscut sub numele de “Giurgiu”, face parte dintr-un lot de 13 trenuri destinate Magistralei 5, achiziționate în baza unui contract încheiat între Metrorex și Alstom Transport SA la data de 2 decembrie 2020, în urma procedurilor legale de achiziție. Valoarea totală a contractului este de 103.244.383,49 euro, conform informațiilor furnizate de Metrorex.

Noul tren Metropolis este echipat cu dotări de ultimă generație conform specificațiilor din caietul de sarcini, inclusiv camere de supraveghere interioare și exterioare cu înregistrare și transmitere la bordul mecanicului, afișaje ale direcției de mers pe lateralele tuturor vagoanelor, afișaje dinamice de tip LCD în interiorul vagoanelor, sisteme de alarmare în caz de urgență cu interfon pentru comunicare între personalul de conducere și călători, locuri special amenajate pentru persoanele cu dizabilități și instalații de răcire și dezumidificare a aerului.

Fiecare tren are 6 vagoane și 216 locuri într-o dispunere longitudinală, cu o capacitate maximă de 1200 de pasageri.

După sosirea în depoul Metrorex, trenul “Giurgiu” va fi supus unor verificări și pregătiri pentru etapele de probe și teste specifice. Procedurile de testare și omologare conform reglementărilor de siguranță vor fi efectuate în conformitate cu programul stabilit. Odată finalizate probele și obținută omologarea, trenul “Giurgiu” va parcurge 10.000 de kilometri, după care va fi recepționat de Metrorex și pus în funcțiune pentru transportul călătorilor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor