logo
RNTV Live

Meteorologii aduc vești îmbucurătoare după perioada de vreme nefavorabilă: ne așteaptă zile cu temperaturi de 20 de grade Celsius

surprize Ce surprize rezervă vremea. Este timpul plimbărilor
Constantin Corina


În zonele montane a nins abundent, recreând peisajul iernii. La Brașov, șoferii care au trecut deja la cauciucurile de iarnă au întâmpinat dificultăți pe drumurile acoperite de zăpadă

La Brașov, atmosfera pare să semene mai mult cu cea de Crăciun decât cu cea de Paște. “Zăpada mieilor”, așa cum este cunoscută în folclor, a acoperit totul.

Claudiu Loghin, reporter pentru Observator, relatează: Zăpada umedă a făcut ca ramurile să fie greu încărcate, aceasta fiind situația în întreaga zonă montană și a dat bătăi de cap echipei de drumuri pe tot parcursul nopții. Pe drumurile din centrul țării, 54 de utilaje au împrăștiat nu mai puțin de 200 de tone de material antiderapant. În ciuda acestor măsuri, șoferul unui camion care se deplasa cu viteză a derapat și a ajuns în șanț. Și nu a fost singurul incident pe drumurile acoperite de zăpadă.

Tudor Duțu, director regional la DRDP Brașov, a declarat: “Au avut loc câteva incidente aseară din cauza camioanelor care nu erau echipate cu anvelope de iarnă. Toate trecerile importante, toate drumurile principale sunt deszăpezite și curățate, atât către București, cât și către Moldova și Transilvania. Șoferii care au călătorit pe DN1A au semnalat că nu mai pot urca de la Cheia spre Brașov din cauza camioanelor care blochează șoseaua.”

În Bucegi și Făgăraș s-a acumulat un nou strat de zăpadă de 20-30 de centimetri, însă din cauza diferențelor de temperatură, riscul de avalanșă este aproape maxim, 4 din 5. La Bâlea Lac, nămeții ajung până la 2 metri.

Întreaga țară rămâne sub atenționare pentru ploi și ninsori. La altitudini de peste 1.800 de metri, în Sinaia, vântul a atins 85 km/h. Din cauza pericolului, telegondola a fost oprită. Peisajul iernii este și la Padina, în Dâmbovița, unde temperatura nu trece de zero grade Celsius.

În Constanța și Ialomița, însă, s-a înregistrat cădere de grindină. Gheața a distrus plantele și copacii înfloriți. Și pe autostrada Soarelui, șoseaua s-a acoperit cu alb după un scurt episod de ploaie cu gheață.

Cu toate acestea, la sfârșitul săptămânii, vremea se va încălzi tot mai mult. Duminică, temperaturile vor ajunge până la 20 de grade Celsius în sudul țării, inclusiv în București. La începutul săptămânii viitoare, vremea se va răci din nou, iar ploile vor reveni.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor