Meseria este bratara de aur, spune un vechi proverb romanesc. In zilele noastre, pare depasit. Putini tineri isi mai doresc sa invete si sa practice o meserie. Asa ca tot de la cei mai in varsta putem afla tainele unor ocupatii pe cale de disparitie. Ovidiu Petre Dumitrescu este maestru fierar, iar din mainile sale ies adevarate opere de arta. In plus, spre exemplu, gardurile din fier forjat ale unor importante institutii din tara sunt semnate de el.

Ovidiu Petre Dumitrescu a urmat în anii ’60 Școala de Arte și Meserii -Secția Forjă în Râmnicu Sărat din județul Buzău. Deși inițial a vrut să fugă de această meserie, pe măsură ce a văzut ce poate ieși din mâinile sale, a prins drag să lucreze cu fierul.

La cei 75 de ani ai săi, Ovidiu se mândrește cu lucrări mari pe care le-a realizat în țară.

De aproximativ 50 de ani, Ovidiu locuiește în județul Dâmbovița, unde și-a înființat și un atelier. De când a ieșit la pensie, însă lucrează mai puțin  și face obiecte unice, cu multă imaginație. Multe din ele sunt realizate din vechi unelte sau piese care urmau să fie aruncate.

În ciuda eforturilor sale, nu a găsit pe nimeni care să îi calce pe urme.

Într-o epocă în care totul este automatizat, maestrul fierar Ovidiu continuă să lucreze cu ciocanul, nicovala și menghina.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *