Sursă foto: Digi24

Vineri, în timpul prezentării efectivelor şi tehnicii structurilor MAI care vor acţiona în acest sezon estival pe litoral, Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne afirma că siguranţa cetăţeanului nu este negociabilă şi a transmis structurilor MAI să arate că sunt mai puternici decât cei care comit infracţiuni.

Cătălin Predoiu: „Cetăţenii au plătit taxe şi impozite pentru siguranţa străzii. Este inacceptabil să plătească cu sănătatea şi iată uneori cu viaţa pentru nesiguranţa ei. Ştiu că vă faceţi datoria, dar trebuie mai mult. Nu ezit să vă spun. Sunt un om care vrea întotdeauna mai mult de la performanţă, de la noi, de la colegii mei, de la mine, dar şi de la dumneavoastră. Cetăţenii aşteaptă acest lucru. Nu este o vorbă goală. Lumea are încredere în poliţie.

Are încredere Ministerul Afacerilor Interne, în structurile sale, în pompierii salvatori şi toţi cei care lucrează într-un fel sau altul pentru respectarea legii, de la paza frontierelor şi până la protecţia victimelor traficului de persoane. Dar trebuie să întărim această încredere. Există această aşteptare de la noi şi, vă asigur, suntem alături, vom funcţiona ca o echipă şi vom continua eforturi care s-au făcut în anii anteriori. Le vom continua.”

Ministrul a transmis un mesaj și pentru personalul din structurile Ministerului Afacerilor Interne.

„Faceţi legea tare, arătaţi că sunteţi mai puternici decât cei care comit infracţiuni, mai organizaţi, pregătiţi, profesionişti şi dedicaţi legii şi cetăţeanului. Şi eu, ca şi dumneavoastră, ca orice cetăţean, aveţi uneori apăsări şi preocupări şi vreau să vă asigur că noi ne vom face datoria ca legea să vă respecte statutul şi să-l îmbunătăţească, să îl întărească, să aveţi toate dotările logistice.

Vă asigur Guvernul şi Parlamentul vă respectă şi vă va respecta şi aceasta se va vedea în legi. În orice caz, nu voi precupeţi niciun efort pentru a asigura respectul dumneavoastră în legi, din poziţia şi cu competenţele funcţiei pe care o exercit temporar. Dar în acelaşi timp, nici dumneavoastră şi nici noi nu avem dreptul să ne lăsăm copleşiţi de aceste preocupări şi greutăţi”, continuă Predoiu.

Sursă: stiripesurse.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *