logo
RNTV Live

Mesaj transmis de salvamontiști cu pozitivitate deși se vor reduce numărul acestora cu 15%

406464400_677308637864325_8568694047892659329_n
Constantin Corina

Salvamont România rămâne alături de oamenii ce au nevoie cu speranță și profesionism, însă 15% din numărul de salvatori montari se va reduce dupa reorganizarea serviciilor publice Salvamont

”Legea nr. 296/2023, prin efectele sale vizând cele 44 de servicii publice judeţene şi locale de salvamont, conduce la  desfiinţarea acestora şi trimite SALVAMONTUL, ca mod de organizare şi funcţionare, cu 20-30 de ani înapoi. Mai mult decât atât, legea prevede reducerea cu 15% a numărului de salvatori montani. Vor fi concediaţi salvatori montani în care autorităţile locale, prin serviciile Salvamont, au investit ani întregi în perfecţionare şi dotări care să sprijine activitatea deosebită prestată. Sarcina financiară a înfiinţării, funcţionării şi finanţării Serviciilor Salvamont nu revine Guvernului, fiind suportată de Consiliile Judeţene/Locale şi de o reţea restrânsă de parteneri, sponsori şi donatori”, transmite Sindicatul Acord, care reuneşte o parte dintre angajaţii serviciilor Salvamont.

Aceștia au revenit cu o postare astăzi, 9 decembrie unde spun:

Salutare! Astăzi suntem tot noi de serviciu, cei care am fost și zilele trecute, chiar dacă o parte dintre noi ar fi trebuit să fie liberi și să stea acasă cu familiile. Cu toate că avem un deficit enorm de personal, vom răspundem POZITIV în continuare la toate cazurile la care suntem solicitați să intervenim!

Nu știm ce se va întâmpla după reorganizarea serviciilor publice Salvamont din #România și după reducerea numărului de salvatori montani cu 15%, dar vom continua să ne pregătim și să intervenim cu profesionalism, în cel mai scurt timp, pentru a vă salva indiferent de cât de periculoase și complexe vor fi acțiunile de salvare!

Acestia sunt ferm convinși că, pentru forul decizional, prioritară este siguranța oamenilor și că, în acest sens, acesta va aproba, în cel mai scurt timp, memorandumurile depuse de către serviciile publice Salvamont, evitând astfel punerea în pericol a turiștilor și a cetățenilor din România. Au adaugat și că sunt siguri că în acest weekend Guvernul României lucrează la aprobarea memorandumurilor lor.

Sabin Cornoiu, Şeful Salvamont România a declarat: ”În urma acestei reorganizări trebuie să rezulte 15% reducere de personal şi pentru noi asta e imens. În clipa în care au zece oameni într-un serviciu, să dai afară doi e foarte dificil”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor