logo
RNTV Live

Membrii filialei AUR Piatra Neamț demisionează în masă, susținând că, candidatul pentru primărie le-a fost impus, acesta fiind afiliat anterior altor două partide

aur_piatra_neamt
Theo Tănăsescu

Membrii organizației AUR din Piatra Neamț au luat decizia de a demisiona în bloc sâmbătă, cu câteva ore înaintea vizitei lui George Simion în municipiu, la o întâlnire cu electoratul și conducerea organizației locale. Coordonatorul AUR din Piatra Neamț a criticat conducerea centrală a partidului pentru impunerea lui Marius Apopei ca candidat la primărie, acesta fiind anterior consilier județean PNL, și a subliniat lipsa consultării filialei înaintea luării acestei decizii.

Când a fost întrebat de jurnaliștii locali să comenteze situația, Simion a răspuns că Apopei are o relație strânsă cu Dumnezeu și că membrii organizației și-au dat demisia, de fapt, în “octombrie anul trecut”.

”Domnul Apopei are cel mai important stăpân, pe Dumnezeu (…) Și-au dat demisia din octombrie anul trecut, acum vor să răscolească. Nouă nu ne plac aranjamentele”, a declarat George Simion.

Totuși, este important de menționat că Piatra Neamț nu este singura organizație AUR în care membrii își prezintă demisiile în ultima perioadă. La data de 9 februarie, Ovidiu Szime, fostul președinte al AUR Timișoara, și-a prezentat demisia din partid în timpul protestului anti-comasare a alegerilor, organizat de partidul extremist în mai multe județe din țară și în Capitală, în fața sediilor PSD.

Mai târziu, Szime a publicat pe pagina sa de Facebook că părăsește AUR din cauza nerespectării “principiilor de bază și statutului partidului”. Simion l-a acuzat de colaborare cu PSD.

Demisia lui Szime survine în urma unui nou val de plecări din AUR, printre care se numără Dumitru Coarnă și membri ai AUR din Călărași, care au reclamat nerespectarea statutului partidului și refuzul liderilor AUR de a înființa filiale județene.

Fostul ministru PNL, Virgil Popescu, a declarat că 15 organizații AUR din Mehedinți au aderat la partidul liberal. Jurnalistul Dan Tăpălagă a analizat semnalele care sugerează o posibilă scădere a popularității AUR, cu câteva luni înainte de alegeri, în contextul plecărilor din partid.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor