logo
RNTV Live

Melodiile lui Taylor Swift și ale altor artiști au fost scoase de pe TikTok în dispută de plată

107278484-1690547920631-gettyimages-1564226733-haywardphoto259752_ihmeasjy_v2grkwli
Constantin Corina

Universal Music Group și-a retras muzica de pe TikTok într-o dispută cu privire la redevențe, o mișcare care împiedică peste 1 miliard de utilizatori ai platformei să transmită în flux un catalog vast de melodii de Taylor Swift, Ariana Grande, Rihanna și alți artiști.

Eliminarea a survenit după ce Universal a lansat marți o declarație intitulată „O scrisoare deschisă către comunitatea artiștilor și compozitorilor – de ce trebuie să apelăm la TikTok”, în care a spus că acordul său de licență cu platforma expiră miercuri. Nu a răspuns la o solicitare CNN pentru comentarii suplimentare.

Una dintre aspectele pe care Universal s-a concentrat în “negocierile pentru reînnoirea contractului” cu TikTok este “compensarea adecvată” pentru artiștii și compozitorii săi, conform declarațiilor companiei. TikTok permite utilizatorilor să adauge muzică în videoclipurile lor.

ByteDance, compania chineză de tehnologie care deține TikTok, a propus să plătească o “fracțiune” din tariful pe care îl plătesc platformele de social media de dimensiuni similare, a informat Universal.

În scrisoarea sa deschisă, Universal a acuzat TikTok că „încearcă să construiască o afacere bazată pe muzică, fără a plăti valoarea justă pentru muzică”.

„Ca o indicație a cât de puțin TikTok compensează artiștii și compozitorii, în ciuda bazei sale masive și în creștere de utilizatori, a veniturilor din publicitate în creștere rapidă și a dependenței tot mai mari de conținut bazat pe muzică, TikTok reprezintă doar aproximativ 1% din veniturile noastre totale”, a spus compania.

Atunci când a fost confruntat cu aceste aspecte, TikTok a reacționat inițial cu “indiferență și apoi cu intimidare”, conform informațiilor furnizate de Universal. Acest comportament s-a manifestat prin eliminarea unor artiști emergenți de pe platformă, în timp ce a menținut prezența muzicală a unor vedete globale.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor