Medicul anestezist Cristian Laurențiu Pleșa, găsit inconștient într-o toaletă publică din Brașov, este angajat al Spitalului Militar „Carol Davila” din București și al mai multor clinici private. Potrivit News.ro, oficialii Ministerului Apărării Naționale (MApN) au confirmat că Spitalul Militar a realizat verificări amănunțite și nu a găsit lipsuri de substanțe din stocurile unității medicale care ar fi putut fi folosite de Pleșa în perfuzia pe care și-a administrat-o.

Incidentul a avut loc vineri în Piața Sfântul Ioan din Brașov. După descoperirea medicului în stare de inconștiență, reprezentanții MApN au declarat că verificările efectuate la nivelul Spitalului Militar „Carol Davila” nu au relevat nereguli în gestionarea medicamentelor, iar stocurile de substanțe au fost confirmate ca fiind complete.

De asemenea, spitalul nu a fost solicitat de Parchet pentru a efectua o investigație suplimentară în această privință, conform surselor citate.

Pe lângă activitatea sa la Spitalul Militar, medicul Pleșa lucrează și în clinici private, având gradul de colonel și fiind medic primar ATI. Numele său a fost menționat și în contextul dosarului privind morțile suspecte de la Spitalul „Sfântul Pantelimon”, unde Pleșa apare în stenograme discutând cu una dintre doctorițele arestate despre scăderea dozelor de noradrenalină în cazul pacienților.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews