logo
RNTV Live

Medicină de Familie: este nevoie de extinderea capacităţii de pregătire

NjU1YjczZTEwMzc2NDQ5ZTJlYzEyMDFkYzJiY2EwN2I=.thumb
Andrei-Vlăduț Gușter

A fost solicitată, de către Ministerul Educației, extinderea capacităţii de pregătire în specialitatea Medicină de Familie. Această cerere se adresează universităţilor şi facultăţilor de medicină cu scopul unei eventuale suplimentare a locurilor la rezidenţiat.

„Având în vedere cele trei runde de discuţii, desfăşurate cu reprezentanţii celor 208 medici care au obţinut un punctaj minim de promovare la sesiunea din 14 mai 2023 a concursului de rezidenţiat şi care s-au situat în afara celor 628 de locuri disponibile, Ministerul Sănătăţii a solicitat universităţilor şi facultăţilor de medicină evaluarea posibilităţii suplimentării locurilor de pregătire în specialitatea Medicină de Familie”, se arată într-un comunicat.

Această cerere vine în ideea aducerii unei soluţii în beneficiul tinerilor medici, în beneficiul sistemului sanitar şi implicit al pacienţilor, având în vedere deficitul de medici de familie înregistrat în anumite regiuni ale ţării, precum şi faptul că un procent semnificativ dintre medicii de familie vor ieşi la pensie în următorii 7 ani.

Vor fi realizate aranjamentele administrative care să facă posibilă repartiţia locurilor comunicate de universităţi şi facultăţi pentru candidaţii care au obţinut cel puţin punctajul minim de promovare, începând de săptămâna viitoare.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiadi deseuri prahovaromsilvaromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor