Medicii specialisti din ambulatoriu au intrat in greva japoneza. Acestia sunt nemultumiti ca veniturile lor vor scadea considerabil de luna viitoare. Casa Nationala de Asigurari Sanatate a anuntat ca de la 1 februarie va deconta cu mai putini bani pentru serviciile prestate de medicii din ambulatoriu. Propunerile de modificare a pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru se afla in transparenta decizionala.

Este grevă japoneză în policlinicile din Prahova. Medicii specialiști sunt revoltați că singurele lor venituri, cele provenite de la Casa Judeteana de Asigurări de Sănătate,  vor scădea de la 1 februarie.

Medicii specialiști din policlinici spun că au și un volum mare de muncă și că rolul lor în sistemul sanitar este desconsiderat.

Conform Contractului-cadru, valoarea punctelor per capita și pe serviciu în asistența medicală primară și valoarea punctului pe serviciu în asistența medicală ambulatorie de specialitate se calculează de CNAS anual, după intrarea în vigoare a Legii bugetului de stat și în limita fondurilor aprobate prin acest act normativ. Aceste valori se află în transparență decizională timp de 10 zile. Medicii specialiști din Prahova au făcut un memoriu pe care îl vor transmite către Guvern și instituțiile abilitate. Pe timpul protestului, pacienții sunt în continuare consultați.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *