Sursă foto: Ziarul Prahova

La 114 ani de la naşterea marelui compozitor, dirijor și muzicolog, maestru emerit al artei și membru corespondent al Academiei Române, Paul Constantinescu, Muzeul Memorial „Paul Constantinescu”, secţie a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, organizează trei concerte cu intrare liberă.

Medalionul aniversar dedicat lui Paul Constantinescu este inclus în cea de a XIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Clasică şi Contemporană „Ţintea Muzicală”, găzduit de Muzeul Memorial „Paul Constantinescu” Ploieşti şi de Muzeul „Conacul Bellu” Urlaţi.

Acțiunile vor debuta vineri, 30 iunie, la ora 11:00, la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova, unde viața și opera muzicianului vor fi evocate de prof. univ. dr. Sanda Hîrlav-Maistorovici, membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România. Ulterior, se va desfășura primul concert inclus în cadrul medalionului aniversar menționat.

Cel de-al doilea concert este programat sâmbătă, 1 iulie, la ora 13:00, la Muzeul „Conacul Bellu» din Urlați, iar miercuri, 5 iulie, la ora 17:00, va începe cel de-al treilea concert, la sediul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova.

Toate cele trei concerte vor fi susținute de muzicieni de marcă de la Filarmonica „George Enescu” din București și de la Universitatea Națională.

Sursă: Ziarul Prahova

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *