logo
RNTV Live

Mecanic de locomotivă, surprins consumând cannabis la locul de muncă în urma unor inspecții la Buzău

incendiu-locomotiva
Dumitrache Catalina

CFR Călători a raportat că un mecanic de locomotivă a fost prins la serviciu sub influența cannabisului în urma unui test rapid, în timp ce alți doi mecanici care desfășurau activități de manevră au refuzat să fie testați în timpul unor controale efectuate la Buzău. Toți cei trei angajați sunt acum sub investigație în dosare penale.

Conform unui comunicat emis joi de CFR Călători, în cadrul planului de acțiune “Rail Action Week”, la inițiativa companiei, reprezentanții Revizoratului General de Siguranța Circulației din cadrul CFR Călători, împreună cu reprezentanți ai Poliției Transporturi Buzău, au desfășurat activități specifice la Revizia de Vagoane Călători din stația CF Buzău, cu scopul de a depista mecanicii de locomotivă care lucrează sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În urma acestor acțiuni de control, un mecanic de locomotivă a fost testat pozitiv pentru prezența THC (canabis) în sistemul său, în timp ce alți doi mecanici de locomotivă care desfășurau activități de manevră au refuzat să fie supuși testării pentru detectarea substanțelor psihoactive. Ulterior, aceștia au refuzat și prelevarea de mostre biologice pentru a determina prezența substanțelor psihoactive în sânge. Cei trei au fost implicați în dosare penale, fiind acuzați de prezența la serviciu sub influența substanțelor psihoactive (conform art. 331 alin.2 Cod Penal) și de neîndeplinirea sau îndeplinirea defectuoasă a datoriilor de serviciu (conform art. 329 alin. 1 Cod Penal).

Astfel de acțiuni de control au avut loc recent și în sucursalele CFR Călători din București, Craiova și Cluj.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor