Sursa foto: Diete.Club

Folosirea corectă a fructelor pentru a obține beneficiile maxime

Dacă sunteți un mare consumator de fructe și vă considerați la curent cu cele mai noi și mai bune superalimente disponibile, să nu vă bucurați prea repede! Ați câștigat doar jumătate din luptă. Cealaltă jumătate este înțelegerea modului de a obține toate beneficiile din această muncă grea.

Este binecunoscut faptul că consumul de fructe este benefic pentru sănătate, dar există unele greșeli pe care majoritatea oamenilor le fac. Aceste greșeli pot împiedica obținerea maximă a vitaminelor și mineralelor prezente în fructe. De aceea, pentru a profita pe deplin de aceste beneficii, este esențial să consumăm fructele în mod corect. Iată 4 reguli de urmat atunci când consumați fructe:

Alege un amestec de fructe în loc de un singur fruct


Este important să incluzi în dieta ta zilnică două-trei fructe de sezon și locale diferite pentru a-ți satisface cerințele nutriționale și a reduce riscul apariției diverselor boli. Niciun fruct nu furnizează toți nutrienții de care ai nevoie pentru a-ți menține sănătatea.

Nu îndepărta coaja fructelor


De multe ori, suntem obișnuiți să îndepărtăm coaja fructelor înainte de a le consuma, dar de fapt, coaja este adesea cea mai bogată în vitamine și antioxidanți. De exemplu, coaja de măr conține de cinci ori mai mulți antioxidanți decât celelalte părți ale fructului. Prin urmare, consumă fructele cu coaja lor (dacă sunt comestibile) pentru a beneficia de conținutul ridicat defibre și fitochimicale.

Mănâncă fructele întregi în loc să le consumi sub formă de suc


Sucurile de fructe și smoothie-urile pot fi gustoase și răcoritoare, dar nu sunt la fel de sănătoase ca atunci când consumi fructele întregi. Un dezavantaj major al sucurilor de fructe este pierderea conținutului de fibre, lăsând în urmă un sirop de zahăr care poate determina creșterea nivelului de zahăr din sânge. De aceea, este recomandat să eviți sucurile și să consumi fructele întregi.

Combina fructele cu surse de proteine


Unele fructe conțin zahăr, ceea ce poate duce la creșterea nivelului de zahăr din sânge. Dacă te preocupă conținutul de zahăr al fructelor, poți combina fructele cu surse de proteine sau grăsimi pentru a reduce indicele glicemic. De exemplu, poți consuma o mână de nuci alături de un măr, presară semințe de chia peste fructe sau adaugă iaurt. Aceste combinații te vor ajuta să controlezi nivelul de zahăr din sânge.

Sursa: click.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *