Reducerea intensității și ritmului activităților fizice, asigurarea apei minerale sau de dușuri. Sunt cateva dintre masurile pe care angajatorii trebuie sa le ia in perioada in care este canicula. Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița atrage atentia ca inspectorii verifica modul în care sunt respectate aceste obligatii.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița readuce în atenția angajatorilor obligațiile legale pe care le au, cu privire la asigurarea măsurilor de protecție în ceea ce-i privește pe angajați, atunci când într-o perioadă de minim două zile consecutiv, temperatura exterioară a aerului depășește valoarea de 37 de grade Celsius. Angajatorii au obligația să asigure normalizarea condițiilor de muncă și menținerea stării de sănătate a salariaților.

Astfel, se impun următoarele:

– reducerea intensității și ritmului activităților fizice;

– alternarea efortului dinamic cu cel static;

– asigurarea ventilației la locul de muncă, iar acolo unde procesul de lucru permite, alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, cu curenți de aer;

– asigurarea apei minerale, câte 2-4 litri / persoană / schimb;

– asigurarea de dușuri;

– asigurarea echipamentului individual de protecție.

Pentru a evita producerea unor evenimente nedorite, inspectorii SSM din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmbovița vor efectua controale la angajatori, în perioadele caniculare.   

By Costin