Mai multe puncte de ajutor pentru dambovitenii afectati de canicula au fost amenajate in judet. Vorbim despre masurile luate de Prefectura Dambovita, astfel incat cetatenii sa poata trece cat mai usor peste efectele temperaturilor ridicate.

Județul Dâmbovița s-a confruntat zilele acestea chiar și cu un cod portocaliu de căldură persistentă și disconfort termic, iar temperaturile continuă să fie ridicate. În aceste condiții, la solicitarea Instituției Prefectului, autoritățile și instituțiilor abilitate sunt implicate în luarea unor serii de măsuri pentru protejarea cetățenilor.

Astfel, până pe 21 iulie, în intervalul orar 10.00 – 17.00, în Piața Tricolorului din Târgoviște, în cadrul Centrului de Informare și Promovare Turistică, voluntari ai Crucii Roșii Dâmbovița, dar și personal specializat al Direcției de Asistență Socială Târgoviște, le oferă trecătorilor apă și le măsoară tensiunea arterială dacă este cazul. Persoanele afectate de caniculă pot beneficia de asistență medicală și în cortul instalat în Piața Mihai Viteazul. Asta în timp ce, în Piața 1 Mai, staționează o ambulanță cu personal gata să intervină.

Dâmbovițenii pot primi ajutor și la farmaciile din fiecare oraș al județului, precum și în alte puncte stabilite la nivelul unităților administrativ – teritoriale.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *