logo
RNTV Live

MĂSURATORI LA CRATERUL DIN SLĂNIC

Costin

Seismologii de la Institutul Naţional pentru Fizica Pământului au instalat sambata trei staţii speciale care să înregistreze mişcările solului pe strada surpată din Slănic Prahova. În acelaşi timp, experţi de la Institutul Geologic al României au ridicat o dronă dotată inclusiv cu senzori optici. Prefectura Prahova anunţa in weekend că surparea pare să se fi oprit momentan. Dar oamenii care au fost evacuaţi încă de acum două zile încă nu au acordul să revină la casele lor.

În urma măsurătorilor specialiştilor s-a constat că nu există diferenţe în ceea ce priveşte tasarea terenului faţa de cele precedente, însă moniorizarea zonei va continua. În plus, reprezentanţii Institutului de Geologie au ridicat o dronă pentru survolarea zonei şi strangerea mai ultor date cu privire la perimentrul afectat.

Autorităţile nu ştiu inca când se va putea repara drumul.


Prefectul județului Prahova explică faptul că primele concluzii ale măsurătorilor realizate în teren vor putea fi prezentate cel târziu la mijlocul săptămânii viitoare. Raportul va fi compus din datele obținute în urma instalării celor trei stații speciale care au înregistrat mișcările solului pe strada surpată, dar și a imaginilor din dronele care au survolat zona. Până atunci, cele 42 de persoane evacuate, care au mers la prieteni și rude, nu se pot întoarce în locuințele lor.

Oamenii din Slănic sunt îngroziţi de faptul că situaţia se poate repeta oricând. Familia Cristescu, care locuieşte foarte aproape de locul în care s-a produs inceidentul, spune că între locuinţa lor şi cea vecina s-a produs o distanţare de cel puţin un centimentru.

Până acum, doar două familii au cerut sprijinul autorităților, pentru a fi cazate în unitățile hoteliere din zona.

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor