logo
RNTV Live

Marius Bodea, “cel mai probabil” candidatul USR la Primăria Iași

dan-barna
Dumitrache Catalina

Vicepreședintele USR, Dan Barna, a anunțat duminică, într-o conferință de presă, că senatorul Marius Bodea va fi candidatul USR la Primăria municipiului Iași. Cu toate acestea, Barna a subliniat că această alegere va implica și o competiție internă, un proces firesc în democratie.

“Va avea loc o competiție internă în cadrul partidului, așa cum este firesc. Cu toate acestea, sunt foarte încrezător că Marius Bodea va fi, cel mai probabil, candidatul USR pentru Primăria Iași. Am încredere că Marius Bodea va deveni următorul primar al Iașiului”, a declarat Dan Barna.

Această declarație vine în contextul demisiei deputatului Cosette Chichirău din USR și a anunțului ei că va candida independent pentru funcția de primar al Iașiului. Totodată, Barna a dezvăluit că USR a efectuat anterior un sondaj de opinie care a indicat că Marius Bodea se bucură de un grad mai mare de susținere în comparație cu Cosette Chichirău.

Dan Barna a subliniat importanța de a discuta probleme concrete în cadrul campaniei electorale și a lăudat eforturile lui Marius Bodea de a aduce în dezbatere publică teme precum educația copiilor, construirea de școli și grădinițe, precum și alte probleme reale care contează pentru cetățenii Iașiului.

Cu toate acestea, vicepreședintele USR a fost întrebat despre situația primarului Mihai Chirica, care rămâne în funcție în ciuda faptului că este vizat în șapte dosare penale. Barna a sugerat că justiția a regresat în ultimii ani, iar protecții politice inexplicabile ar putea explica acest lucru.

Marius Bodea a fost membru PNL până în 2020 și a deținut un mandat de deputat din partea acestui partid în legislatura 2016-2020. El a aderat la USR în 2020, nemulțumit de susținerea acordată de PNL primarului Mihai Chirica. În timp ce Cosette Chichirău a fost candidatul USR la alegerile locale din 2020, pierzând în fața lui Mihai Chirica, ea a părăsit ulterior partidul.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor