logo
RNTV Live

Mario Iorgulescu solicită eliberarea sa, în ciuda faptului că a condus sub influența drogurilor și a provocat moartea lui Dani Vicol. Avocatul prezent al familiei victimei a făcut declarații șocante

actiuni-politie-rutiera
Constantin Corina


Într-o mișcare revoltătoare, Mario Iorgulescu solicită Curții Supreme să anuleze condamnarea sa, argumentând că un accident rutier nu poate fi considerat omor. Mai mult, avocatul său susține că este grav bolnav și nu poate face față presiunii unui proces

Mario Iorgulescu ar trebui să execute o pedeapsă de 13 ani și 8 luni în închisoare în urma accidentului din septembrie 2019, în care a provocat moartea unei persoane. Cu toate acestea, el nu a stat nici măcar o zi în arest preventiv, deoarece părinții săi l-au scos rapid din țară. În ciuda acestui fapt, acum el își dorește să fie declarat nevinovat.

Raportul toxicologic a dezvăluit că înainte de a se urca la volan, Mario Iorgulescu consumase alcool și cocaină, iar în momentul impactului circula cu o viteză de peste 160 de km/h. Mașina în care se afla Dani Vicol a fost aruncată la câțiva zeci de metri distanță, iar tânărul nu a avut nicio șansă de supraviețuire. După aproape 5 ani și o condamnare definitivă, Iorgulescu a cerut Curții Supreme să-i anuleze sentința, susținând că un accident rutier nu poate fi echivalat cu omorul.

Avocații săi încearcă să reclasifice fapta drept ucidere din culpă, iar recursul în casație reprezintă ultima șansă a lui Iorgulescu. El a motivat cererea prin afirmația că suferă de o afecțiune cerebrală, descoperită în urma unor investigații medicale efectuate în Italia. Avocatul său susține că acest lucru îl face confuz și incapabil să conștientizeze evenimentele din noaptea accidentului.

De asemenea, avocații lui susțin că, în seara accidentului, i-au fost recoltate probe la Spitalul Elias, care nu avea autorizație în acest sens la momentul respectiv, și că nu se poate dovedi că era sub influența alcoolului și drogurilor.

Pentru părinții lui Dani Vicol, fiecare zi de judecată este o adevărată tortură. O eventuală anulare a condamnării ar fi o lovitură dureroasă pentru ei.

Iulian Vicol: „Orice proces mă dărâmă când vin aici. Ei trebuie să vină aici din bunăvoie, din bun simț, pentru că ei ne-au distrus viața.”

Marinela Vicol: „De 5 ani trăim o viață extrem de grea, nu găsesc cuvinte. Sper că justiția română să facă dreptate până la capăt.”

În seara în care Dani Vicol nu a mai ajuns acasă, doi copii îl așteptau. Fiul său de doar 4 luni întreabă deseori de ce Iorgulescu l-a omorât pe tatăl său și își dorește să știe cum arăta acesta.

Mario Iorgulescu se află în continuare internat la o clinică de psihiatrie din Italia și postează aproape zilnic pe rețelele sociale.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor