Marian Shields Robinson, mama lui Michelle Obama, a încetat din viață la vârsta de 86 de ani

Moartea lui Robinson a fost anunțată într-un omagiu online de Michelle Obama, care a inclus detalii despre timpul petrecut de Robinson trăind la Casa Albă.

A fost şi va fi o singură Marian Robinson”, se spune în declaraţie.

Era văduvă și locuia în Chicago atunci când s-a mutat la Casa Albă în 2009 pentru a ajuta la îngrijirea nepoatelor Malia și Sasha. Inițial, Robinson s-a opus ideii de a se muta la Washington, iar Michelle Obama a fost nevoită să apeleze la ajutorul fratelui său, Craig, pentru a o convinge pe mama sa să facă acest pas.

Au fost multe motive bune şi întemeiate pe care Michelle le-a invocat în faţa mea, dintre care nu în ultimul rând a fost oportunitatea de a continua să petrec timp cu nepoatele mele, Malia şi Sasha, şi de a le ajuta să aibă un sentiment de normalitate, o prioritate pentru părinţilor lor, încă de când Barack şi-a început cariera politică”, a scris Robinson în prefaţa la A Game of Character, o carte de memorii a fiului ei, fost antrenor de baschet masculin la Universitatea de Stat din Oregon.

Sentimentul meu, totuşi, a fost că i-aş putea vizita periodic, fără să mă mut, şi să fiu în continuare acolo pentru fete”, a spus ea.

Robinson a scris că fiul ei a înțeles de ce a vrut să rămână în Chicago, dar a folosit totuși un raționament pe care îl folosea adesea pentru el și sora lui. El i-a cerut să vadă mutarea ca pe o șansă de a crește și de a încerca ceva nou. Ca un compromis, ea a acceptat să se mute, măcar temporar.

Nepoatele Malia și Sasha aveau doar 10 și șapte ani când Casa Albă a devenit acasă în 2009. În Chicago, Robinson devenise aproape un părinte surogat pentru fete în timpul campaniei prezidențiale din 2008. Ea s-a retras din slujba ei de secretară de bancă.

„Nu aş fi ceea ce sunt astăzi fără mâna fermă şi iubirea necondiţionată a mamei mele, Marian Shields Robinson”, a scris Michelle Obama în memoriile sale

La Casa Albă, Robinson le-a oferit fetelor o prezență liniștitoare, pe măsură ce părinții lor s-au acomodat în noile lor roluri, iar lipsa ei de protecție din partea Serviciului Secret a făcut posibil să le însoțească zilnic la școală și de la școală fără prea mare agitație.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *