logo
RNTV Live

Maria Zaharova atacă pe Emmanuel Macron: ‘Își schimbă părerea la fiecare jumătate de zi’

Russia Zakharova Briefing
Theo Tănăsescu

Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, a afirmat că președintele francez își schimbă opiniile “la fiecare jumătate de zi”. Aceasta a venit în contextul în care Emmanuel Macron a exprimat inițial intenția de a întări cooperarea antiteroristă cu Federația Rusă, dar continuă să furnizeze regimului de la Kiev resursele necesare pentru a comite noi atacuri teroriste. Declaratiile au fost făcute într-un interviu acordat postului de televiziune Ţargrad.

„Dacă o persoană spune că este necesar să se lupte împotriva terorismului și că este dispusă să intensifice eforturile sale în cadrul acestei platforme, atunci cum este posibil ca în aceeaşi zi sau a doua zi ‘…’ să anunțe furnizarea regimului de la Kiev a unei cantităţi și mai mari, nu doar de asistență umanitară, ci şi militară, adică să le ofere celor care au comis deja atacuri teroriste capacitatea tehnică de a le comite în continuare”, a spus diplomatul, care a postat o înregistrare a interviului acordat pe canalul său de Telegram, conform Rador Radio România.

Zaharova a menționat că Macron își schimbă părerea ‘la fiecare jumătate de zi’, astfel încât ‘nimeni din anturajul său să nu poată înțelege ce spune și de ce’.

‘În ceea ce privește apelul la cooperare în cadrul acestei platforme, cine, de fapt, a blocat-o? Nu suntem noi cei care am făcut-o’, a continuat ea.

‘A fost aripa rusofobă a NATO. Nici măcar nu voi spune că este vorba despre țările NATO, pentru că ele însele sunt afectate din aceste motive, pentru că nu au posibilitatea de a efectua un schimb de date sau de a se consulta’, a mai declarat Zaharova.

Diplomatul a explicat că aceste aspiraţii în NATO sunt alimentate de Washington și de Londra, ale căror autorități au posibilitatea de a influența luarea deciziilor în cadrul UE.

Macron i-a propus recent Rusiei să consolideze cooperarea în lupta împotriva terorismului, după atacul comis asupra Crocus City Hall. Pe 27 martie, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, a declarat, în cadrul unui briefing, că MAE rus nu a primit din partea Franței propuneri concrete privind cooperarea împotriva combaterii terorismului

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor