Marea Moartă „s-a mutat” la Poiana Campina, zona din Romania cu cea mai sărată apă. Puterile ei vindecătoare.
Fie că vorbim de diferite afecțiuni ale sistemului nervos periferic, de afectiuni ale sistemului nervos central sau poate afecțiuni reumatismale de tip inflamator, băile cu apă sărată sunt o minune pentru organismul uman. Starea de sănatate se poate îmbunătăți cu ajutorul băilor cu apă sărată. Unele persoane, care cunosc puterea lor vindecătoare, chiar s-au însănătoșit și unele boli specifice varstei înaintate pur și simplu au dispărut.
Marea Moartă „s-a mutat” la Poiana Campina
Din fericire, Prahova are un mare cuvant de spus la acest capitol. La Poiana Campina există cea mai sărată apă din Romania.
Este atat de sărată încat poate fi ușor comparată cu cea din Marea Moartă. Izvoarele cu apă vindecatoare au o concentrație de 321 g/l, cu 79 grame de sare la un litru de apă mai puțin față de cea din Marea Moartă.
În urmă cu mai bine de 500 de ani, adică pe la 1510, zona era cunoscută drept Poiana Sării. Prima amenajare a unor bazine alimentate cu apă sărată din această zonă s-a facut pe la 1908.
Ușor-ușor, lumea modernă s-a dezvoltat într-o cu totul altă direcție și puterea miraculoasă a apei sărate a fost dată uitării. Din fericire, nu de tot. În zonă funcționează un centru medical care folosește puterea naturii, adica a apei sărate pentru boli pentru care medicina modernă are de cele mai multe ori doar variante de ameliorare ușoară a afecțiunilor.
Centrul funcționează după un model elvețian, dar flosește cea mai mare zestre naturală din Romania si care se se află, cum deja am menționat, la Poiana Campina.
Zăcământul de apă minerală terapeutică din perimetrul Poiana Câmpina are suprafața de 0,015 kmp și o valoare de inventar de 2.110.000 de lei.
Din punct de vedere hidrochimic, apele minerale românești sunt hidrogencarbonatate, clorurate sau sulfatate.
Mai multe știri pe republikanews.ro
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.