Sursă foto: Oglinda de Azi

Un grup de câmpineni a propus acordarea titlului de Cetățean de Onoare al Câmpinei istoricului Armand Goșu, însă la mai bine de două luni de la trimiterea solicitării nu s-a primit niciun răspuns din partea autorităților locale!

Armand Goșu, nume propus Consiliului Local din Câmpina în vederea oferirii titlului de Cetățean de Onoare al municipiului, este unul dintre importanți analiști geopolitici români ai momentului, expert în spațiul ex-sovietic. Născut și crescut în Câmpina, Goșu a fost pus recent de Rusia pe lista celor care ar fi deranjat, într-un fel sau altul, Kremlinul. „E cea mai de preț decorație primită vreodată” – declara istoricul într-un interviu acordat de curând publicației Cațavencii și citat de Oglinda de Azi.

Născut la Câmpina în anul 1967, unde a urmat școala generală și liceul, Armand Goșu a absolvit ca șef de promoție Facultatea de Istorie a Universității din București. Are un doctorat în istoria politicii externe a Imperiului Rus și stagii de cercetare post-doctorale în mai multe țări. A lucrat ca cercetător la Institututul de istorie „N. Iorga” al Academiei Române, director de programe la Institutul Român de Istorie Recentă din București, între anii 2010-2012 a fost consilier al ministrului de Externe pentru spațiul ex-sovietic, cercetător științific în cadrul Institutului Diplomatic Român, conferențiar universitar doctor la Facultatea de Științe Politice a Universității din București.

– explică sursa citată

Publicistul Codruț Constantinescu, siderat de situație!

Un semnatar al propunerii de acordare a titlului de Cetățean de Onoare al Câmpinei este publicistul Codruț Constantinescu, moderator și amfitrion al seratelor culturale Elstar, eveniment care a ajuns deja la nu mai puțin de 70 de ediții. Codruț Constantinescu este determinat să nu renunțe la demersul său, chiar dacă va trebui să aștepte până la următoarele alegeri locale, scrie Oglinda de Azi, care îl intervievează pe acesta.

Declarații și informații-șoc oferite de Codruț Constantinescu:

  • cererea semnată de patru câmpineni a fost transmisă la Registratura Primăriei, atât prin fax, cât și prin e-mail;
  • nu s-a primit răspuns când au solicitat un număr de înregistrare (!);
  • s-a tratat cu superficialitate întregul efort al grupului: publicistul spune că există două variante – fie aleșilor locali le e frică, din pricina faptului că Armand Goșu este primul român de pe lista neagră a Kremlinului (ceea ce, spune el, ar fi însă inexplicabil, ținând cont de miile de trupe NATO care există în România), fie, mai degrabă, nu cunosc personalitatea respectivă, nu au habar cine este;
  • domnul Goșu este o personalitate culturală a României, cu care Câmpina poate să se mândrească, să câștige capital de imagine; se pare că cei care au ajuns în Consiliul Local au cu totul alte priorități”;
  • în opinia lui, actualul Consiliu Local este cel mai slab de după Revoluția din 1989!

Citește declarațiile lui Codruț Constantinescu aici.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *