Sursă foto: Digi24

Marcel Ciolacu, președintele PSD, în Parlamentul României: „România nu trebuie să aibă licee în care niciun elev nu ia bacul. România nu trebuie să mai aibă în sistemul de educație oameni cu doi și trei la titularizare, care s-au făcut profesori doar pentru că n-au găsit altceva mai bun de făcut.”

Joi, va avea loc o ședință la care se vor reuni Camera Deputaţilor şi Senatul, pentru votul de învestire a Guvernului propus de premierul desemnat Marcel Ciolacu, potrivit G4Media.ro.

„Pentru asta trebuie să facem un sistem echitabil, performant și avantajos pentru toți profesorii care își fac datoria. Primul primul pas va fi ca salariul debutantului din educație să pornească de la salariul mediu brut pe economie, iar educația să fie din nou un domeniu care să atragă cei mai buni oameni. Și voi face asta, pentru că eu cred că orice viziune pentru națiune se construiește doar punând educația pe primul loc”, a adăugat Ciolacu.

Criterii de salarizare pentru profesori au fost un alt subiect dezbătut de premier.

Marcel Ciolacu: „Trebuie ca specialiștii din educație, alături de profesori și Ministerul Educație, să găsească un sistem prin care salariile să reflecte în mod corect respectul cuvenit meseriei, dar și performanță. Este nevoie de criterii. Profesorii care muncesc din greu trebuie răsplătiți, trebuie să câștige mai mult, pentru că așa este normal.”

Sursă: edupedu.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *