Premierul român, Marcel Ciolacu, a declarat că România și Ucraina au plănuri pentru a dezvolta „o abordare nouă” cu scopul de a preveni atacurile rusești asupra infrastructurii strategice de-a lungul frontierei cu România. Deși nu există indicii că România a fost intenționat vizată în incidentele recente, Ciolacu a subliniat importanța luării de măsuri preventive.

Ciolacu a atras atenția asupra faptului că ministrul Apărării din România, Angel Tîlvăr, a avut discuții concentrate cu omologul său ucrainean în ceea ce privește securitatea regională. Mai mult, în cadrul NATO și al parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii, au fost luate măsuri suplimentare pentru a securiza regiunea. Cu toate acestea, premierul a insistat că nu există dovezi că România a fost intenționat vizată în orice atac rus.

În cadrul vizitei sale oficiale la Kiev, premierul Marcel Ciolacu a avut întâlniri cu premierul ucrainean Denys Shmihal, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și președintele Radei supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk. Aceste discuții au subliniat angajamentul crescut al României față de stabilitatea și securitatea în regiune și colaborarea strânsă dintre cele două țări vecine.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *