Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi că discuțiile sale cu Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, nu implică negocieri legate de deficitul bugetar în contextul desemnării comisarului european din partea României. Ciolacu a subliniat că prioritatea sa este obținerea unui portofoliu important și reprezentativ pentru țară, afirmând că persoanele propuse sunt secundare în această ecuație.

„Este un proces de negociere. Nu discut despre problemele de deficit în contextul nominalizării comisarului european. În prezent, colaborez cu ceilalți lideri politici pentru a asigura României cel mai bun portofoliu”, a declarat Ciolacu, adăugând că discuțiile cu von der Leyen sunt „discrete, nu secrete.”

Întrebat dacă von der Leyen a solicitat o candidată femeie pentru poziția de comisar, Ciolacu a răspuns că nominalizarea se va face în funcție de competențe: „Dacă cea mai potrivită persoană pentru un anumit portofoliu este o femeie, vom nominaliza o femeie; dacă este un bărbat, vom nominaliza un bărbat. Ceea ce contează cel mai mult este domeniul pe care România îl va reprezenta.”

Referitor la speculațiile că acest proces ar putea afecta candidatura sa la Președinția României, Ciolacu a respins ideea că ar fi vorba de o slăbiciune, afirmând că scopul său este să obțină cel mai bun rezultat pentru țară.

Opțiunea premierului pentru Victor Negrescu ca viitor comisar european este incertă din cauza presiunilor pentru a propune o candidată femeie, România fiind printre ultimele patru țări care încă nu și-au trimis propunerile la Bruxelles, în ciuda termenului limită la sfârșitul lunii.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews