Premierul Marcel Ciolacu a reacționat sâmbătă la decizia Tribunalului de Arbitraj al Sportului (TAS) privind medalia de bronz la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Ciolacu a subliniat că „s-a făcut dreptate” prin decizia TAS de a acorda medalia de bronz gimnastei Ana Maria Bărbosu, afirmând că aceasta este „răsplata firească a unei performanţe pentru care ai muncit atâţia ani.” Premierul a lăudat perseverența și muncă depusă de Bărbosu și a subliniat importanța ca „adevărul să iasă învingător”, conform valorilor olimpismului.

Cu toate acestea, Ciolacu și-a exprimat regretul pentru faptul că Sabrina Maneca Voinea nu a beneficiat de aceeași recunoaștere. „Rămâne o umbră de tristeţe pentru că de aceeaşi decizie nu beneficiază şi Sabrina Voinea, aşa cum era normal. Însă pentru mine şi cred că pentru fiecare român, Sabrina rămâne o câştigătoare!” a declarat premierul. Ciolacu a apreciat „atitudinea demnă şi frumoasă” a Sabrinei și a evidențiat că aceasta a demonstrat „că românii sunt conştienţi de valoarea lor şi că ştiu să lupte pentru asta.”

Ciolacu a subliniat că gimnastele noastre olimpice ne-au transmis o lecție importantă: „să nu renunţăm niciodată să luptăm atunci când ştim că avem dreptate.”

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews