Premierul României, Marcel Ciolacu, a dezvăluit că Comisia Europeană are în plan finalizarea negocierilor referitoare la Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) până la sfârșitul lunii octombrie. Totodată, a subliniat că România dorește să depună un pachet complet de documente, care să includă negocierile PNRR, cererea de plată numărul 3 și programul REPower EU.

Ciolacu a precizat că România va propune modificări în PNRR după ce va avea o discuție în comisia tehnică săptămâna viitoare. De asemenea, premierul a subliniat importanța depunerii rapide a documentelor pentru a facilita analiza cererii de plată numărul 3. El a menționat că există multe state membre ale UE care nu au depus încă cererea de plată numărul 2, în timp ce România se numără printre țările cu cele mai multe reforme incluse în PNRR.

Premierul a explicat că România nu are modificări majore de reforme pentru a fi incluse, ceea ce ar încetini procesul. În ceea ce privește cererea de plată numărul 3, care necesită îndeplinirea unei singure reforme privind pensiile speciale, Ciolacu a declarat că acest lucru va fi finalizat în maxim o săptămână, odată cu aprobarea renegocierii PNRR.

Astfel, România vizează să depună documentele necesare pentru PNRR și alte programe înainte de termenul limită din octombrie, pregătind terenul pentru deblocarea finanțărilor și implementarea proiectelor planificate.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *