Miercuri, premierul Marcel Ciolacu a afirmat în legătură cu propunerea de „turnătorie fiscală” formulată de ministrul Finanțelor că va fi luată o decizie în cadrul coaliției, după o discuție cu liderul PNL, Nicolae Ciucă. „Fiecare ministru are opiniile sale, unele fiind favorabile, altele nu. Este posibil să fie necesară o astfel de măsură, dar decizia politică aparține coaliției”, a precizat premierul.

„Urmează să discutăm în interiorul Guvernului această propunere. Nu-i prima oară și nu o să fie nici ultima oară. Eu sunt mai în vârsta ca dvs și am trăit în comunism. Chiar dacă avem alte păreri decât ale noastre nu trebuie să-i transformăm pe cei cu alte păreri în dușmani ai poporului. Fiecare ministru are păreri. Câteodată sunt bune, câteodată sunt rele. S-ar putea să se impună o astfel de măsură, dar decizia politică este la coaliție. (…) Haideți să nu mai judecăm oamenii după părerile pe care le au, după propunerile pe care le fac. Haideți să-i judecăm după performanța pe care o au. (…) După ce vom lua o decizie în coaliție o să vă anunțăm. De ce vreți să-l jignesc pe Nicolae Ciucă, ca eu să iau o decizie astăzi fără să discut cu dânsul. Acela n-ar mai fi un parteneriat”, a spus Marcel Ciolacu.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a surprins prin anunțul său în cadrul unei conferințe de presă, dezvăluind o inițiativă destinată combaterii evaziunii fiscale și sporirii veniturilor bugetare pentru a sprijini majorarea pensiilor. Conform propunerii, cetățenii români care furnizează informații despre practicile de evaziune fiscală ale angajatorilor lor ar putea beneficia de o recompensă semnificativă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *