logo
RNTV Live

Marcel Ciolacu anunță o veste importantă despre implementarea salariului minim european în România

ciolacu-premier-1000×600
Theo Tănăsescu

PSD va propune un traseu stabil pentru integrarea salariului minim european în legislația românească, oferind astfel antreprenorilor o predictibilitate în stabilirea politicilor salariale pentru angajații lor. În plus, instituirea unui mecanism de creștere anuală a salariului minim în funcție de parametrii economici obiectivi va permite antreprenorilor să facă estimări precise privind resursele financiare necesare pe termen mediu și lung pentru forța de muncă și pentru dezvoltarea afacerii.

În acest context, PSD denunţă dezinformarea agresivă practicată de USR împotriva legislaţiei europene privind salariile minime adecvate din Uniunea Europeană. USR insinuează în mod mincinos că o astfel de măsură adoptată de Parlamentul European ar implica o creştere a taxării muncii, arată comunicatul de presă al social-democraţilor.

Contrar celor susţinute de USR, creşterea salariilor din România ca urmare a introducerii salariului minim european va echilibra raportul dintre muncă şi capital, va contribui la reducerea decalajelor sociale prin creşterea salariilor mici şi medii şi va asigura creşterea sustenabilă a pensiilor pe termen mediu şi lung, mai indică sursa citată.

Totodată, mai spun social-democraţii, măsura este esenţială pentru determinarea tinerilor să îşi construiască un viitor în România, având în vedere că principalul motiv al plecării acestora din ţară este legat de diferenţa dintre salariile din România şi cele din alte state europene. Introducerea salariului minim european va asigura reducerea treptată a acestui decalaj printr-o creştere predictibilă şi automată a salariilor, odată cu dezvoltarea economiei naţionale.

„În schimb, măsurile amatoriste şi populiste avansate de USR ar menţine decalajele dintre salariile mari şi cele mici şi ar conduce la falimentul inevitabil al sistemului de pensii publice din România. Prin astfel de abordări USR îşi reconfirmă poziţia de adversar al pensionarilor şi al salariaţilor cu venituri mici din România”, conchide sursa menţionat.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor