logo
RNTV Live

Marcel Ciolacu anunță după înțelegerea dintre PSD și PNL privind comasarea: ‘Îmi propun să dezvălui mâine întregul calendar electoral’

ciolacu kiev
Theo Tănăsescu

Marcel Ciolacu, premierul, a exprimat marți dorința de a dezvălui întregul calendar al alegerilor mâine. Întrebat despre probabilitatea comasării alegerilor parlamentare cu cele prezidențiale, Ciolacu a menționat că aceasta este “foarte mică”.

„Sunt ferm convins că mâine, atât eu, cât şi preşedintele Nicolae Ciucă, vă vom răspunde la aceste întrebări. Este incorect ca în timpul unor negocieri şi unor discuţii eu să vă spun cum se va face. Eu vreau să iau, împreună cu preşedintele Nicolae Ciucă, cea mai bună decizie în ceea ce priveşte românii, viitorul României şi stabilitatea României”, a anunţat Ciolacu la Parlament, întrebat despre negocierile din coaliţia de guvernare.

Liderul PSD a precizat că trebuie văzut care este propunerea finală şi că nu este o negociere pe funcţii.

„Sunt două programe de armonizat, pentru că categoric că vom veni cu un program. Este o cale foarte clară împotriva extremismului din România, care există în acest moment şi trebuie să recunoaştem acest lucru. Vom vedea şi percepţia românilor”, a arătat Ciolacu.

Întrebat dacă cele două partide se îndreaptă spre o alianţă electorală, preşedintele PSD a spus: ”Nu, asta înseamnă că este una dintre soluţii o alianţă electorală sau o alianţă politică, care va da stabilitatea României. Ce spun cu certitudine, şi vă spun ca prim-ministru, eu doresc mâne să anunţ tot calendarul de alegeri”.

Ciolacu a precizat că nu trebuie să fie un calendar în care astăzi iau o decizie, şi apoi se mai strâng  iar, după o săptămână.

Întrebat despre şansele ca alegerile parlamentare să fie comasate cu alegerile prezidenţiale, Marcel Ciolacu a spus că „şansele sunt foarte mici”.

Preşedintele PSD a fost întrebat şi despre scenariul unui candidat comun al coaliţiei. ”Eu îmi doresc ca cele două partide să vină cu două programe, le avem deja, în ceea ce priveşte o stabilitate a României”, a arătat Ciolacu.

„Cred că suntem nişte oameni serioşi, dacă venim în faţa românilor cu un proiect pentru anumite alegeri, venim cu un proiect de ţară pentru toate alegerile, dacă decidem acest lucru”, a mai afirmat Ciolacu.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor