logo
RNTV Live

Marcel Ciolacu a anunțat un nou program de guvernare

marcel_ciolacu_facebook
Ștefan Petre

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat duminică seară că un program de guvernare va fi propus de partidul său luna viitoare și negociat cu colegii de coaliție.

„Noi, în acest moment, urmează să venim într-o lună de zile cu un nou program de guvernare, pentru că e un nou guvern, iar apoi urmează să îl negociem în coaliție. Apoi să-l discutăm în spațiul public. Pe urmă, lucrurile vor veni de la sine”, a declarat Ciolacu la Antena 3, într-o emisiune.

„Mulți miniștri se vor regăsi în noul guvern”

„Când premierul Ciucă își va demisia, pentru că această rocadă va fi realizată prin demisia premierului, automat demisionează tot guvernul. Urmează apoi desemnarea viitorului guvern. Eu cred că mulți miniștri se vor regăsi în noul guvern. Va fi o analiză făcută de primul ministru, vom face și noi o analiză a eficienței guvernamentale și vom avea această discuție în coaliție. Cred că fiecare dintre partide va veni cu niște modificări”, a mai spus Ciolacu. Scopul principal al noului guvern va fi trecerea la „o economie bazată pe consum, așa cum este acum, cu una bazată pe producție”.

„Sunt ministerele de Finanțe, Justiției, Fondurilor Europene și Transporturilor. Suntem în această discuție. Există întotdeauna o marjă de negocieri politice”, a declarat Marcel Ciolacu, referitor la schimbările de portofolii între PNL și PSD.

Doi miniștri de la partide diferite s-au remarcat

„Doi miniștri care s-au remarcat. Marcel Boloș a făcut într-o perioadă scurtă minuni și Sorin Grindeanu, care a semnat contracte, cât nu s-au semnat în ultimii 10 ani. O eficiență guvernamentală clară, amândoi lăudați de instituțiile europene”, a mai afirmat Ciolacu.

„Să vedem exact implementarea PNRR-ului, anul trecut nu au fost sume foarte mari atrase. Să ne îndeplinim toate jaloanele, să venim cu scheme de încurajare a producției, vorbesc de industria alimentară și industriei a materialelor de construcții.

Prioritate majoră să nu mai crească prețurile. Statul să intervină la produsele alimentare, să venim cu o politică coerentă. În acest moment lucrăm și veți vedea că vom vedea pe produsele de bază cu o schemă foarte clară pentru ca produsele de bază să nu mai crească.

„Cel mai important e ca la sfârșitul anului să avem o inflație cu o singură cifră. (…) Încet, încet ne creăm credibilitatea în fața românilor să le cerem din nou votul” – Marcel Ciolacu.

Sursă: G4Media

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor