Ziua Mondiala a Donatorului de Sange a fost marcata si printr-un maraton. La unicul eveniment de alergare dedicat incurajarii si promovarii donarii de sange din Romania a participat si Georgeta Hanganu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguina Ploiesti.

Maratonul, organizat anual cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, care se aniversează pe 14 iunie, a ajuns la ediția cu numărul 4 și a avut loc weekend-ul trecut în județul Brașov.

Organizatorii evenimentului sunt de părere că România are nevoie de mișcare, de viață și speranță. Așa că încurajează și sportul și donarea de sânge.

La nivel global, conform datelor statistice, se estimează că peste 112 milioane de donații de sânge sunt făcute anual, însă necesitatea este în continuă creștere.

În România, este nevoie de aproximativ 500.000 de donatori anual pentru a acoperi cerințele spitalelor. În prezent, la nivel național, există aproximativ  250.000 de donatori activi în țara noastră. Fiecare donare de sânge poate salva până la trei vieți, iar spitalele din România se confruntă adesea cu un deficit de sânge, în special în perioadele de vară și de sărbători, când numărul donatorilor scade cu 20%. Pentru o intervenție chirurgicală majoră poate fi necesar sânge de la aproximativ 10 donatori.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *