Sursa foto: GSP

Manchester City intenționează să achiziționeze fotbalistul croat Josko Gvardiol. Gvardiol, care evoluează în prezent la RB Leipzig, are un contract valabil până în 2027. Conform unei surse citate, clubul german așteaptă o sumă în jur de 90 de milioane de euro în schimbul transferului fundașului central. De asemenea, Gvardiol poate juca și în poziția de fundaș stânga.

Josko Gvardiol este recunoscut ca unul dintre cei mai talentați apărători din Europa. El s-a alăturat echipei Leipzig în 2021, după ce a fost transferat de la Dinamo Zagreb. În acest sezon, el a participat în 40 de meciuri oficiale, reușind să marcheze trei goluri pentru Leipzig, inclusiv unul împotriva lui Manchester City.

Manchester City a întâlnit RB Leipzig în optimile de finală ale UEFA Champions League. Meciul tur s-a încheiat la egalitate, cu scorul de 1-1, după golul marcat de Gvardiol. În returul disputat în Anglia, Manchester City a dominat, impunându-se cu scorul de 7-0. Gvardiol a jucat integral în ambele partide.

Josko Gvardiol a reușit să înscrie și împotriva lui Real Madrid în acest sezon, în Grupa F a Ligii Campionilor UEFA. Echipa sa, RB Leipzig, a învins formația lui Carlo Ancelotti cu scorul de 3-2 pe teren propriu. Până în prezent, Gvardiol a jucat într-un total de 86 de meciuri oficiale. RB Leipzig a plătit 18 milioane de euro pentru transferul său acum doi ani.

În ceea ce privește selecția națională, acest fundaș central a participat în 21 de meciuri și a marcat de două ori. Gvardiol a făcut parte atât din echipa Croației la Campionatul European din 2020, cât și la Cupa Mondială din 2022. În Qatar, naționala croată a obținut medalia de bronz. Aceștia au fost învinși în semifinale de Argentina, cu scorul de 3-0. În finala mică, Croația s-a impus în fața Marocului, cu scorul de 2-1. Gvardiol a deschis scorul în finala mică a Cupei Mondiale din 2022!

În finala din acest sezon a Ligii Campionilor UEFA, Manchester City și Inter se vor confrunta într-un meci mare. Partida decisivă va avea loc pe 10 iunie, la Istanbul, începând cu ora 22:00.

Inter a reușit să treacă de rivala AC Milan în semifinale, învingându-i cu scorul general de 3-0. Pe de altă parte, Manchester City a dominat în fața lui Real Madrid în meciul retur, câștigând cu scorul de 4-0. În primul meci dintre cele două echipe, disputat pe stadionul „Santiago Bernabeu”, s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.

Pe lângă participarea în finala Ligii Campionilor, Manchester City este și în cursa pentru câștigarea campionatului Premier League și a Cupei FA. Antrenorul Pep Guardiola și-a propus să realizeze o performanță istorică, obținând tripla în acest final de sezon.

Finala Cupei FA, Manchester City – Manchester United, va avea loc pe 3 iunie și va fi transmisă în direct pe canalele Pro Arena și VOYO. Derby-ul dintre cele două echipe de pe stadionul Wembley va putea fi urmărit și în format live video pe site-ul www.sport.ro.

Sursa:

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *