Bogdan Socea, managerul Spitalului Clinic de Urgență ,,Sfântul Pantelimon” din București, a demisionat joi, conform declarațiilor făcute vineri de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Demisia a intrat în vigoare imediat, în urma unor evenimente recente care au pus spitalul în centrul unei controverse majore.

Conducerea spitalului a emis un comunicat în care subliniază că a făcut toate demersurile legale necesare pentru a colabora cu autoritățile în vederea clarificării circumstanțelor tragediilor petrecute în unitatea medicală. „Înțelegem pe deplin gravitatea situației și impactul negativ asupra familiilor pacienților și asupra încrederii comunității în sistemul de sănătate. Suntem pe deplin angajați în cooperarea cu autoritățile competente pentru a clarifica circumstanțele acestor tragedii”, se arată în comunicat.

În același document, spitalul menționează că organele de anchetă au fost sesizate imediat după ce directorul de îngrijiri, Camelia Stamatoiu, a informat managerul despre suspiciunile unor fapte cu aspect penal, în data de 11 aprilie 2024. Ulterior, contractul de administrare al Cameliei Stamatoiu a fost încetat înainte de termen din cauza încălcării mai multor clauze contractuale, fără legătură cu ancheta penală în desfășurare.

În ceea ce o privește pe dr. Voicu Elena Antoaneta, Comisia de disciplină a spitalului a constatat abateri grave de la normele profesionale și a recomandat desfacerea contractului său individual de muncă, decizie implementată de managerul unității și Serviciul Resurse Umane.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews