Sursa: bbc.com

O studentă în vârstă de 18 ani la Universitatea Aberdeen și mama ei vor călători în spațiu mai târziu în această săptămână.

Acestea au castigat un loc la cel de-al doilea zbor comercial al Virgin Galactic într-o tragere la sorți.

De asemenea, vor fi primii oameni din Caraibe care vor face călătoria. Acestea vor decola joi din New Mexico. Keisha călătorea în Marea Britanie pentru a rezolva viza fiicei sale când a intrat în competiție. Era într-un zbor Virgin Atlantic din Antigua la Londra când dintr-o dată a apărut o reclamă.

„Am completat această loterie și apoi, deodată, câteva luni mai târziu, primesc corespondențe care spun că ești un finalist în top 20, apoi unul în top cinci finalist, pentru a deveni un câștigător”, spune ea.

Deodată, cine intră în curtea mea? Richard Branson. Întreaga echipă tocmai a intrat în mine în casă, spunând: „Tu ești câștigătorul, te duci în spațiu”.

„Dacă nu aș fi ales la întâmplare Universitatea Aberdeen și dacă nu ar fi trebuit să facem un ocol masiv pentru a-mi obține viza, nu am fi plecat în spațiu”, spune ea.

„Simt că trebuie să se întâmple multe lucruri în momente foarte specifice pentru ca noi să ajungem aici”.

Anastatia, care va fi a doua cea mai tânără persoană care va merge în spațiu, spune că speră că poate folosi experiența pentru a-i inspira pe alții.

„Ar fi foarte important pentru mine, atât în Scoția, cât și în Antigua și oriunde în care am vreo legătură”, spune ea.

„Acesta este copilul meu, o iubesc din toată inima și să știu că amândoi împărtășim același scop, același vis, asta e super peste lună.” spune mama fetei.

Sursa: bbc.com

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *