Featured Video Play Icon

Numarul actiunilor pentru destructurarea gruparilor infractionale specializate in trafic de droguri, trafic de minori si de persoane și criminalitate informatica a crescut cu 2.5% in prima jumatate a anului, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Conform datelor statistice, la nivel national, au avut loc aproape 900 de actiuni operative. In această perioadă, au fost indisponibilizate aproape 700 de kg. de droguri, aproximativ 850 de mii de diverse comprimate, peste 3,8 tone de masă vegetală de droguri, precum și 4 tone de substanțe interzise.

Polițiștii din cadrul structurilor  de combatere a criminalității au organizat, in prima jumatate a anului, un număr mai mare de acțiuni comparativ cu anul trecut.

Potrivit datelor statistice, polițiștii au efectuat aproape 3000 de percheziții domiciliare, fiind destructurate 58 de grupuri infracționale organizate, formate din 421 de persoane. Dacă ne referim la traficul de droguri, anul acesta, Poliția Română și DIICOT au desfășurat 495 de acțiuni operative, dintre care peste 220 au fost acțiuni operative de amploare.

Statul a alocat anul acesta și un buget mai mare pentru depistarea celor care se ocupă cu traficul de droguri.

Asta în timp ce în cazul combaterii traficului persoane, au fost organizate 111 acțiuni operative, dintre care 50 de amploare, fiind cercetate 478 de persoane. A fost dispusă măsura reținerii față de 206 persoane, iar 148 de persoane au fost arestate preventiv. În primele 6 luni ale anului în curs, au avut loc și sute de acțiuni pe linia combaterii criminalității informatice sau a combaterii finanțării terorismului și spălării banilor.

By Costin