Un sondaj recent Avangarde arata ca peste jumatate din bucuresteni nu sunt de acord cu legalizarea drogurilor usoare în tara.

Mai precis, 57% dintre participanți au această opinie, în timp ce doar 29% dintre ei nu sunt de acord că consumul de droguri usoare este mai răspândit în țara noastră.

Ssondajul nu indică explicit cu ce țări au comparat locuitorii din București, insa, se pare că Cehia, Spania, Franța, Olanda și Germania sunt printre țările europene cu cel mai înalt consum de droguri, conform altor studii. Unele dintre aceste țări, precum și altele, au lasat mai usor într-o oarecare măsură legislația în ceea ce privește acest aspect.

Întrebați dacă ar fi de acord cu legalizarea drogurilor ușoare în România, cei mai mulți bucureșteni au spus „nu”, acestia avand vârste de peste 65 de ani.

Procentul celor care se opun este mare și în categoriile de vârstă 51-65 de ani și 31-50 de ani. Cele mai multe persoane care vor legalizarea au între 18 și 30 de ani.

Sondajul Avangarde a fost făcut în perioada 24-26 august 2023, și poate fi accesat aici. Au fost intervievate 710 persoane cu vârste peste 18 ani.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *